Gegužės 10 dieną mokyklos bibliotekoje vyko susitikimas su poetu Arūnu Dubicku. Poetas pristatė savo poezijos knygą „Aš dar ievomis žydėsiu“. Susitikimą vedė Žaslių ikimokyklinio ugdymo skyriaus mokytoja, buvusi poeto klasiokė Aušra Aleksiūnienė. Jame dalyvavo 7-8 klasių mokiniai, mokyklos mokytojai ir poeto buvę klasės draugai. Smagu sugrįžti į savo buvusią mokyklą, susitikti su mokiniais, mokytojais ir seniai matytais klasiokais. Poeto poeziją skaitė 7 klasės mokinė Rugilė Davydovaitė, mokytojai: Gintarė Juzukonienė, Nijolė Sabonytė, Stanislav Chveduk bei buvę 38 laidos klasiokai, kurie baigė Žaslių vidurinę mokyklą: Aušra Aleksiūnienė (Žukauskaitė), Ramutė Juozapavičienė (Kazlauskaitė), Dalia Ramonienė (Malakauskaitė) ir Audrius Rimas.
    Tai pirmoji poeto išleista poezijos knyga, pilna meilės, atvirumo ir nuoširdumo. Tačiau poetas išsidavė, kad netrukus išleis naują savo poezijos knygą, kurios rankraštį paliko saugoti mokyklos bibliotekoje.
    Susitikimui pasibaigus, niekas nenorėjo skirstytis. Draugų ir mokytojų apsuptyje kuklus poetas Arūnas Dubickas maloniai bendravo ir pasakojo savo prisiminimus apie mokymąsi mokykloje. Kaip smagu sugrįžti į praeitį, kai visi buvome laimingi, išdaigininkai ir nepakartojami Žaslių vidurinėje mokykloje!
    Įkvėptas susitikimo, poetas Arūnas Dubickas sukūrė šį eilėraštį:
Šiandiena pravėriau
Iš naujo duris,
Ten kur ir liko
Kadaise širdis.
Ir vėl pasitiko
Draugų šurmulys,
Gal akys patiko,
Gal vėl ilgesys.
BET TAI TAIP IŠLIKO
TUO VIRPA ŠIRDYS.
Nors lūpos tylėjo,
Dainavo širdis.
Nors akmeniu savo
Žėravo VILTIS,
Kad vėl susitiksim
Kol plaka širdis.
DRAUGYSTĖ TAI TILTAS,
DRAUGYSTĖ VILTIS,
KUR MES TAIP IR LIKOM
NORS JUOKIAS NAKTIS...
Bibliotekininkė Dalia Ramonienė
 
 
 
 
 
 
    Europos dieną 3-4 klasių mokiniai su mokytojomis Laimute Dekiene ir Rita Aleksėjūniene šventė Vilniuje. Prie Europos namų pasikartojome ES istoriją, su gide apžiūrėjome Vilniaus universiteto kompleksą, prisiminėme svarbias lietuviškai raštijai knygas ir datas bei dalyvavome smagioje edukacijoje „Vilnius tavo kuprinėje“, kur susipažinę su Gedimino laišku keliavome senamiesčiu atlikdami įvairias smagias užduotis, pažindami skirtingus architektūrinius Vilniaus veidus. Kaip parodė refleksija, diena padovanojo skirtingus įspūdžius: vieniems įsiminė (patiko) Šv. Jonų bažnyčia, kitiems universiteto kiemeliai, kažkam bibliotekos durys su aitvarais ar Prezidentūros vaizdas nuo Alumnato, dar kitiems įspūdį paliko kalbantis „Žibintininkas“. Kultūrinė, pažinimo, kūrybiškumo ir pilietiškumo kompetencijos tikrai paaugo, o kelionė traukiniu ir troleibusu padėjo ugdytis socialinę kompetenciją.

Pradinio ugdymo mokytoja Laimutė Dekienė
 
 
 
 
 
 
    Ši diena jau daug metų yra pažymima įvairiais Žaslių pagrindinės mokyklos renginiais.
PUG ir 2 kl. mokiniai šią dieną praleido kartu – integruotų veiklų metu susipažino su visomis ES valstybėmis, pristatė jų sostines, tautinius drabužius, sprendė Quizziz bei „Vaikų kampelio“ užduotis apie Europos sąjungą, „nardė“ po žemėlapį, ieškodami įvairių Europos šalių, atliko kūrybinius darbelius. Antrokai išmokė PUG ugdytinius Erasmus projekto metu išmoktą šokį. Refleksijos metu mokiniai prisiminė veiklas, ką išmoko. Diena buvo turininga ir naudinga, nes mokiniai tobulino pažinimo, socialines, problemų sprendimo, pilietiškumo, kūrybiškumo, komunikavimo kompetencijas.
Mokytojos Audronė Mikulienė ir Odilija Juzukonienė
 
 
 
 
 
    Gegužės 9-ją dieną Žaslių pagrindinės mokyklos pirmokai su mokytoju Stanislav Chveduk ir mokytoja Birute Mučinskiene praleido Lietuvos sostinėje Vilniuje.
    Nepamokinės veiklos – integruota ugdymo diena „Europos Diena“ prasidėjo Valstybės pažinimo centre, Lietuvos prezidentūroje. Mokiniai, dalyvaudami edukacijoje „Pažink prezidentus“, tyrinėjo Lietuvos prezidentų darbus. Pirmokai atlikinėjo kūrybines užduotis, sužinojo naujų dalykų apie prezidento rinkimus, ugdė pilietiškumą, aiškinosi, kas yra valstybė, už ką atsakingas prezidentas ir kokios yra eilinio piliečio pareigos, prisiminė ir pasikartojo pagrindinius valstybės simbolius. Šios dienos pažintinei veiklai buvo naudojamos įvairios priemonės, o ypač vaikams patiko interaktyvios. Jų pagalba vaikai tyrinėjo, kuris prezidento teikiamas apdovanojimas aukščiausias, domėjosi apie prezidentų laisvalaikio pomėgius. Pirmokėliai apžiūrėjo kitų šalių vadovų ir žymių žmonių, aplankiusių Lietuvą, dovanotas dovanas. Kiekvienas mokinys vardino gražiausias, įsimintiniausias, puošniausias ir originaliausias, domėjosi valstybių pavadinimais, juos perskaitė. Berniukų akį patraukė Europos futbolo lygos vadovo dovanotas kamuolys.
    Pėsčiomis keliavome per arkikatedros aikštę, matėme daug žymių pastatų, architektūros paminklų. Kopėme į Gedimino pilies bokštą. Trumpam nusikėlėme į praeitį, kai pamatėme eksponuojamą brangenybę – Gedimino laiško nuorašą. Sužinojome, kad kunigaikštis jau tada bendravo su Europos didžiaisiais miestais, mezgė ryšius. Kvietė į Vilnių pirklius, amatininkus.Pasikartojome, kodėl, kam ir kaip rašomi laiškai, matėme įvairiausių senovinių daiktų, bylojančių apie turtingą Lietuvos praeitį. Vėliau, užlipę į bokšto viršūnę grožėjomės Vilniaus vaizdu.
    Mokinukai grįžo namo kupini žinių, įspūdžių, aplankę europietišką miestą – Vilnių.
Mokytojas Stanislav Chveduk
 
 
 
 
 
 
Gegužės 17 d., trečiadienį, 11.00val. 
Žaslių pagrindinės mokyklos Žaslių ikimokyklinio ugdymo skyriaus kieme vyks respublikinis 3–6 metų amžiaus vaikų festivalis „Dovanoju šokį mamai“
 
Dalyvauja:

Kauno tarptautinės gimnazijos PUG „BITUTĖS“.
Mokytoja Loreta Brazaitienė

Kaišiadorių r. Gudienos mokykla-darželis „Rugelis“
Meninio ugdymo mokytoja Vida Zujienė ir PUG mokytoja Aušra Vainienė

Kaišiadorių lopšelis-darželis „Spindulys“. 
Šokių mokytojas Audrius Jokubauskas.

Kaišiadorių r. Pravieniškių lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“.
Mokytojas Stanislovas Straševičius.

Žaslių ikimokyklnio ugdymo skyriaus mokytoja Jūratė Mikulienė
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 474 svečiai ir narių nėra