Balandžio 26 d. mokykloje viešėjo Lietuvos audiosensorinės bibliotekos ELVIS vyresnioji bibliotekininkė Skaidra Grabauskienė. Šį kartą specialistė pristatė švietimo edukaciją bendrojo ugdymo mokykloms „Apie disleksiją paprastai“ bei priminė, kaip galima tapti šios bibliotekos skaitytojais. Mokytojai ir mokinių tėvai susipažino su disleksiją turinčių žmonių ypatumais. Apie jų mokymosi aplinkų ir būdų pritaikymo svarbą, sudarant galimybes šiems žmonėms atskleisti savo gebėjimus. Sužinojome, kad disleksija (specifiniai skaitymo ir/ar rašymo sutrikimai) nėra kliūtis tapti garsiais aktoriais (Vupi Goldberg, Keira Naitli, Tomas Kruzas ir kt.), sportininkais (Stivas Redgbreivas – olimpinis irklavimo čempionas, Rachele Janki – futbolininkė, Luisas Hamiltonas – Formulės 1 čempionas), mokslininkais (Kristoferis Tonkinas, Albertas Enšteinas), dailininkais (L. da Vinči, P. Pikaso) ar net astronautais (E. Buzz) .
    Disleksiją turintys vaikai pasižymi specifiniais pažinimo sutrikimais. Jiems sunku teisingai perskaityti žodžius, sklandžiai skaityti, suprasti skaitomą tekstą ir pan. Tačiau tokie vaikai turi gebėjimą mokytis, geba geriau suvokti objektų ir erdvės santykį, jiems kylą išskirtinės kūrybinės idėjos, geba mąstyti vaizdiniais, o tai padeda sėkmingai spręsti problemas. Keletas mūsų mokyklos mokinių jau naudojasi audiosensorinės bibliotekos ELVIS teikiamomis galimybėmis knygas ne tik skaityti, bet ir išgirsti. Tai padeda vaikams savarankiškai skaityti ir suprasti tekstą, kitaip tariant, patirti skaitymo malonumą.
    Kaip sakė vienas pasaulyje garsiausių disleksikų Albertas Einšteinas: „Jei tu vertinsi žuvį pagal jos gebėjimą įlipti į medį, tu tikrai nusivilsi, o žuvis nuolat jausis kvaila“. Žuvis negali įlipti į medį! Bet ji gali būti geriausia vandenyje!
Informaciją pateikė specialioji pedagogė, logopedė Vaida Stravinskienė
 
 
 
 
 
    Balandžio 28 dieną Žaslių pagrindinės mokyklos pirmos klasės mokiniai kartu su mokytoju Stanislav Chveduk aplankė Žaslių biblioteką, kurioje vyko pamoka „Knyga mane augina“. Jos metu bibliotekininkė Onutė Karvelienė supažindino mažuosius su bibliotekos taisyklėmis, galimybėmis tapti lankytojais, skaitytojais.
Visi norintys galėjo užsiregistruoti ir tapti tikrais miestelio bibliotekos nariais, gavo skaitytojo kortelę.
    Sužinojome, kad knygą iš bibliotekos skolinamės, o po to ją privalome grąžinti. Pirmokėliai buvo labai žingeidūs. Vaikiškų knygų apstu, todėl vaikai rinkosi, vartė, domėjosi, skaitė, bendravo tarpusavyje, svarstė, kokią knygą šiam kartui norėtų perskaityti. Kilo daug klausimų, į kuriuos jie gavo tikslius atsakymus.
Mokinukai skaitmeninėje erdvėje, kompiuteriuose atliko testą, pasitikrino žinias, ar moka saugiai naršyti internete, naudoti savo asmeninius duomenis.
Ačiū mus priėmusiai bibliotekos vedėjai Onutei Karvelienei. Iki kito karto!
    Juk tai vieta, kur galima augti.
Mokytojas Stanislav Chveduk
 
 
 
 
 
    Šie žodžiai iš filmo tinka apibendrinti integruotos veiklos dieną Kaišiadorių r. Žaslių pagrindinės mokyklos PUG ugdytiniams bei 1-4 klasių mokiniams, kurią organizavo mokytojai L. Dekienė, R. Aleksėjūnienė, A. Mikulienė, S. Chveduk, O. Juzukonienė, J. Rasiulienė, R. Kareckienė.
    „Šeimų dieną" visi pradėjo bendru šokiu „Graži mūsų šeimynėlė“. Vėliau mokiniai stebėjo animacinį filmą apie šeimą ir jį aptarė. Filmas „Šeimos reikalai“ sprendžia susvetimėjimo, patyčių, vienišumo problemas. Šiais laikais dažnai „už meilę svarbesni pinigai, valdžia“, todėl šeimos nariai susvetimėja, vaikai tolsta nuo tėvų ir „vis mažiau klausia, rečiau klauso patarimų, atranda savo reikalų...“. Pagrindinė jo mintis, kurią išgrynino vaikai po filmo peržiūros: kartu, komandoje, visada lengviau įveikti sunkumus, o šeima – didžiausia vertybė! Todėl visi mokiniai prisiminė ir atliko kūrybinį darbą „Mano šeimos istorija“, kuriame prisiminė smagiausiai praleistas dienas kartu su šeima. Po trumpos pertraukėlės mokiniai ir jų tėveliai susirinko sporto aikštyne, kuriame šauniai lenktyniavo. Kiek azarto, juoko, džiugių akimirkų! Na, o pasportavus reikia atstatyti jėgas – smagus piknikas visiems dalyviams. Mokiniams ši diena labai patiko, dalyvaudami įdomiose, linksmose veiklose jie tobulino ir ugdė savo kūrybiškumo, socialinę, emocinę, sveikos gyvensenos, komunikavimo kompetencijas. Dėkojame tėveliams ir seneliams: V. Kriaučiūnienei, J. Neniškiui, L. Palaičiui, A. Stotnaitei, E. Kliukienei, V. Malakauskui, J. Liutkevičienei, I. Kaziukonienei, R. Vitkauskui, K. Aladinskienei, I. Juknienei.
Pradinio ugdymo mokytojų metodinė grupė
 
 
 
 
 
 
    Jurginės – tai pavasario žalumos, žemdirbių, jaunimo ir arkliaganių šventė. Per Jurgines pirmą kartą išgenami gyvuliai į lauką. Balandžio 23 d. Žaslių kultūros ir amatų centro organizatoriai visus miestelio gyventojus bei svečius sukvietė į Jurginių šventę, kuri vyko Bažnyčios slėnyje. Šventėje koncertavo ir Žaslių pagrindinės mokyklos būrelis „Dainorėliai“ bei 8, 9 klasių mokiniai – Julija Kuricaitė, Ąžuolas Kareckas, Dovydas Palaitis, Vesta Malinauskaitė.
    „Jurgi geras vakars, Jurgi, paimk raktus“ – pavasariu skambančia liaudies daina Žaslių mokyklos „Dainorėliai“ pradėjo meninę programą „Sveiks, sveteli margs, Jurginių vartus atvėręs“. Jaunieji atlikėjai dainavo, žaidė liaudies žaidimus, pasakojo apie Jurginių šventę, jos papročius, piemenukų džiaugsmus, rūpesčius bei mokslus, išmoktus iš gamtos. Šventės dalyviai išgirdo įvairių patarimų, prietarų ir būrimų apie sėkmingą gyvulių ganymą. O kur dar mįslių spėliojimai, lietuvių liaudies išmintis, pasislėpusi patarlėse, priežodžiuose!
    Džiugu, kad turėjome puikią progą prisiliesti prie lietuvių liaudies lobyno. Pabaigoje visi šventės dalyviai valgė kiaušinienę su spirgučiais, vaišinosi gira. Tai buvo graži, linksma pavasario pradžios šventė. „Ir aš Jurginėse buvau, gyvulėlius ganiau, dainas dainavau, žaidimus žaidžiau, pasakas sekiau, juokus krėčiau, prakaitas per nugarą varvėjo, dūmais ir spirgais kvepėjo, su kiaušiniene liežuvį prarijau, todėl daugiau nieko nebesakau ir nerašau…“
Muzikos mokytoja Daiva Vitienė
 
 
 
 
 
    Balandžio 21 d. visoje Lietuvoje vyko profesinių mokyklų atvirų durų dienos, tad ir Vilniaus komunalinių paslaugų mokyklos Kaišiadorių skyrius kvietė pasimatuoti profesiją.
    Žaslių pagrindinės mokyklos 10-tos klasės mokiniai susipažino ir galėjo išbandyti vyrėjo, baristos, žemės ūkio gamybos verslo darbuotojo, apdailininko, elektriko bei kompiuterinio projektavimo specialybes. Renginio metu dalyviai buvo supažindinti su mokymosi programomis, stojimo sąlygomis bei mokymosi aplinka.

Kaišiadorių švietimo ir sporto centro
Neformaliojo švietimo skyriaus karjeros specialistė
Neringa Armonavičienė
 
 
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 22 svečiai ir narių nėra