Ugdymas karjerai

 

 

 

Įvertinti paslaugos teikimo kokybę galite paskambinę mokyklos telefonu (8 346) 44 328,
parašę mokyklos el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba mokyklos „Facebook“ paskyroje.

 

 
    Kad mokiniams būtų lengviau suprasti kuo ateityje jie norėtų būti, labai svarbu juos supažindinti su kuo daugiau profesijų.
Gruodžio 18 dieną mokykloje lankėsi AB „Ignitis grupė“ atstovas Mindaugas. Svečias 2-3 ir 8-9 klasių mokinius supažindino su atsinaujinančiais energijos šaltiniais, saugiu elgesiu su elektra, papasakojo, kaip elektra atkeliauja iki mūsų, įdomiai pristatė energetiko profesiją. Pasirodo, kad energetikai – ne tik inžinieriai, bet IT specialistai, ekonomistai, komunikacijos specialistai, aukštalipiai ir profesionalūs vairuotojai. Smalsieji pradinukai aktyviai klausėsi ir atsakinėjo į lektoriaus užduodamus klausimus už kuriuos buvo apdovanoti naudingais prizais. Patys drąsiausi pabandė padaryt keletą eksperimentų.
    Vyresnių klasių mokiniai išklausę labai naudingą ir įdomią informaciją sudalyvavo protmūšyje. Smagu, kad mokiniai taip atidžiai klausėsi, nes protmūšio metu vyko nuožmi kova dėl pirmųjų vietų.
    Ačiū Mindaugui iš #EnergySmartSTART už puikias paskaitas ir laiką skirtą mūsų mokiniams.
 
Socialinė pedagogė Edita Malakauskienė
 
 
 
 
 
 
    Lapkričio 20 d., Žaslių pagrindinės mokyklos priešmokyklinės ugdymo grupės ir 1-4 klasių mokiniai dalyvavo Karjeros dienų renginyje.
Kaišiadorių švietimo ir sporto centro Karjeros specialistė Neringa Armonavičienė organizavo susitikimus Kaišiadorių mieste. Mokiniai galėjo praktiškai susipažinti su mero, ugniagesio, forografo ir karininko specialybėmis bei užduoti rūpimus klausimus profesijų atstovams.
Susitikimai vyko su:
    Kaišiadorių r. savivaldybės Meru Šarūnu Čėsna, kuris pasakojo, kaip atrodo mero darbas, kokių įgūdžių reikia jį dirbant ir apie kokią profesiją svajojo, kai buvo vaikas;
    Kosto Radlinsko fotocentro savininku ir fotografu Kostu Radlinsku, kuris pats su fotografija susipažino ir ja susidomėjo dar būdamas mokykloje;
    208 pėstininkų kuopos kuopininku vrš. Dainiumi Zinevičiumi, kuris papasakojo savo specialybės subtilybes;
    Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komanda, kuri priėmė gausų mokinių būrį. Susitikimo metu vaikai susipažino su ugniagesio gelbėtojo profesija, apžiūrėjo gelbėtojų automobilius bei kitus darbui reikalingus įrankius.
    Po susitikimų mokiniai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse AJC Mazge bei dalinosi dienos įspūdžiais.
    Dėkojame visiems specialybių atstovams už malonius bei įkvepiančius susitikimus, renginio dalyviams, kurių buvo virš 80 bei jų mokytojams.
Kaišiadorių ŠSC - Neformalusis švietimas
 
 
 
 
 
 

    Paskutinis rugsėjo pirmadienis 6–10 klasių mokiniams buvo netradicinis. Mokiniai dalyvavo projekto „Kokybiškų karjeros paslaugų teikimas realioje ir virtualioje aplinkoje“ veiklose kartu su karjeros konsultante Jovita. Šį kartą mokiniai gilinosi į savo vertybes, aiškinosi savo profesinį kryptingumą ir galimybes dirbti komandoje.

    Profesinė karjera – tai visą gyvenimą trunkantis procesas ir jo sėkmė priklausys nuo to, su kokiomis profesinėmis vertybėmis, žiniomis ir mokėjimais nepasiklysti šiandieniniame profesijų pasaulyje, mokiniai išeis į gyvenimą. Tuo tikslu mokiniai grupėse žaidė žaidimą „Profesijų labirintas“, gilinosi į savo pomėgius, polinkius ir galimybes.

    Kiekvienas karjeros pažinimo žingsnis daro mokinius labiau pasitikinčius savo jėgomis, renkantis gyvenimo kelią, plečia akiratį ir moko nepasiduoti, ištikus gyvenimo sunkumams. Palaikykime mokinius, siekiant savo svajonių.

Informaciją pateikė psichologė Daiva Pašvenskaitė
2022-09-26

  

    Š.m. birželio 13 d. 6, 8–10 klasių mokiniai dalyvavo projekto „Kokybiškų karjeros paslaugų teikimas realioje ir virtualioje aplinkoje“ veiklose, vykdomose karjeros konsultantės Jovitos Stanevičiūtės. Šią dieną mokiniai dalyvavo protų mūšyje „Ar aš pažįstu profesijas“. Jie spėjo, kokias profesijas gali pasirinkti, pasitikrino savo žinių bagažą apie profesijų pasaulį. Protų mūšiai vyko pagal amžiaus grupes, atskirose klasėse. Užduotyse buvo įtraukta ir nežinomų, ateities profesijų. Mokiniai aktyviai įsijungė į veiklas, taip skatinami jau galvoti, rinktis, domėtis, kuo norėtų būti, ką studijuoti baigus mokyklą.

Informaciją pateikė D. Pašvenskaitė
2022-06-13

 

 

    Š.m. birželio 6 d. 9–10 klasių mokiniai virtualiai susitiko su Kauno Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro karjeros koordinatore Judita.

    Kaip pasakojo Judita, mokykloje galima studijuoti trijų krypčių specialybes: grožio, verslo, sveikatos ir socialinių paslaugų. Mokykloje mokosi per tris tūkstančius mokinių, kurių dalis studijuoja pirmąją specialybę, kiti yra siekiantys antros ar trečios kvalifikacijos. Praktinių įgūdžių įgyti ateina ir baigusieji universitetą ar kolegiją. Mokyklos absolventai yra pripažinti floristai, modeliuotojai, medikai, jojikai kt. Mokyklos mokymo bazė yra viena iš pirmaujančių Pabaltijuje. Mokymas yra gana intensyvus ir nelengvas. Mokiniai priimami į atskiras specialybes, baigę 10 ar 12 klasių. Mokykloje ruošiami šių specialybių darbuotojai: Kosmetikas (Kaune ir Palangoje), Vizažistas (Kaune ir Palangoje), Grimuotojas, Kirpėjas, Floristas, Dekoruotojas, Siuvėjas, Sukirpėjas-konstruktorius, Odos dirbinių gamintojas, Dirbinių (tekstilės, odos) gamintojas, Masažuotojas (Kaune ir Palangoje), Paramedikas (Kaune ir Palangoje), Slaugytojo padėjėjas, Auklė, Socialinio darbuotojo padėjėjas (Kaune ir Palangoje), Ikimokyklinio ugdymo pedagogo padėjėjas, Sporto organizacijos veiklos administratorius, Apsaugos vadovas, Apsaugos darbuotojas, Gyvūnų prižiūrėtojas (Kaune ir Palangoje), Žirgininkystės darbuotojas, Biuro administratorius, Draudimo konsultantas, Dekoratyvinio želdinimo ir aplinkos tvarkymo verslo darbuotojas, Renginių techninio aptarnavimo darbuotojas, Renginių ir poilsio paslaugų organizatorius (Kaune ir Palangoje), Svečių aptarnavimo darbuotojas.

    Daugiau galima pasiskaityti: www.kaupa.lt/stojantiems

    Laikas, praleistas su Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro atstove, buvo naudingas tiek mūsų mokyklos dešimtokams, ketinančioms šiemet studijuoti profesijas, tiek 9 klasės mokiniams, dar svarstantiems kuo būti.

Informaciją pateikė D. Pašvenskaitė
2022-06-07

 

 

 

 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 28 svečiai ir narių nėra