Ugdymas karjerai

 

 

 

Įvertinti paslaugos teikimo kokybę galite paskambinę mokyklos telefonu (8 346) 44 328,
parašę mokyklos el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba mokyklos „Facebook“ paskyroje.

 

    Kokį gyvenimo kelią rinktis po mokyklos baigimo? Kada tai pradėti daryti? Kokia profesija man gali tikti? Į šiuos ir kitus klausimus 5-10 klasių mokiniai bandė atsakyti kovo 21 dieną Profesijų dienai skirtuose susitikimuose ir pažintinėse veiklose.
    Kaišiadorių Jaunimo darbo centro vyriausiosji specialistė Gintarė Jančiūtė-Laurušonė pateikė Ugdymo karjerai arba gyvenimo kelio paieškos schemą, rekomendavo šaltinius, būdus, žaidimus, kaip tai daryti, pademonstravo Karjeros rinkimosi žingsnių filmukus.
    Turizmo vadybininko - gido profesiją patraukliai, informatyviai  pristatė Kaišiadorių turizmo ir verslo centro turizmo vadybininkas Aurelijus Balčiūnas. Mokiniai, ketinantys rinktis gido profesiją, turėjo puikią galimybę atsakyti į klausimą, ar tai tikrai jų pasirinkimas. Nežinantys kuo būti, galėjo pasidomėti tikrai patraukliu vaidmeniu gyvenime.
    Policininko darbą pristatė Kaišiadorių policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Neringa Purlytė - Alionienė. Ji žaismingai pristatė šią rimtą profesiją. Parodė reklaminių pamokančių filmukų, kvietė mokinius atsakyti į klausimus, spręsti įvairias situacijas, mokiniai buvo apdovanoti atšvaitais ir kitomis dovanėlėmis.
    Po pristatymų mokiniai su  renginio iniciatorės mokytojos J.Lakštauskienės paskirtomis užduotimis, sugužėjo į klases ruošti  savo mėgstamiausių profesijų pristatymus, reitinguoti profesijas pagal patrauklumą.
    Diena mokiniams buvo prasminga ir įdomi.
Mokyklos psichologė Daiva Pašvenskaitė
2018-03-23
 
    Jau antri metai mokykloje padidintas dėmesys skiriamas patyčių prevencijai. Ypač prie to prisideda dalyvavimas Olweus patyčių prevencijos programoje. Tačiau nemažai dėmesio šiemet tam skiria ir „Kam to reikia“ projektas. Jau ketvirtą savaitę iš eilės yra transliuojama tiesioginio eterio pamoka „Patyčioms NeLike“, kurią veda AB „Omnitel“ atstovas Rimvydas Jurkuvėnas. Jis savo asmeniniu ir kitų žmonių pavyzdžiais stengiasi pagrįsti galimybę išvengti patyčių arba bent jau sušvelninti jų poveikį.
    Šeštokai taip pat stebėjo šią pamoką ir kartu su kitomis Lietuvos mokyklomis galėjo pakartoti Olweus programos patyčių prevencijos taisykles, išgirsti, kokie paprasti ir patikrinti metodai gali užkirsti kelią blogai draugų savijautai ir dėl to kilusiam nenorui gyventi. Šeštokai teigė, kad jie moka išvengti patyčių, žino, kaip jas sustabdyti ir kur kreiptis, kai reikia pagalbos. Savo patirtimi ir žiniomis ketina dalintis su kitais.
Informaciją pateikė psichologė Daiva Pašvenskaitė
2016-10-20
36 34 01
 
 
    Gegužės 20 dieną projekto „Kam to reikia“ paskelbtą Programavimo savaitę aštuntokai paminėjo su „Rutronik Elektronische Bauelemente GmbH“ inžinieriumi Juliumi Kaluževičiumi. Jie dalyvavo pamokoje - diskusijoje, kurioje diskutavo apie  IRT,  apie programuotojo ar informacinių technologijų specialisto profesiją, sužinojo ką galima veikti baigus IRT krypties studijas.
    Mokiniai susidomėję išklausė praktiko pasakojimą apie IRT perspektyvas ir galimybes, pasakojo apie savo patirtį, kiek susiduria su technologijomis gyvenime, klausė, diskutavo. Lektorius, turintis darbo užsienyje patirties, skatino mokinius nuolatos užduoti sau klausimus: „Kas iš to gali būti?“, „Kaip galima patobulinti?“ ir t. t.,  ir būti kūrybiškais, nes žmogiško kūrybiškumo neatstos joks kompiuteris. Savo kūrybiškumą galima pritaikyti visose gyvenimo srityse, įskaitant ir technologijas. 
    Šilto  ir įdomaus inžinieriaus pasakojimo ir originaliomis dovanomis paskatinti mokiniai plės savo technologinį raštingumą ir ateityje, geriau mokysis matematikos, fizikos, chemijos ir kitų dalykų.
Informaciją pateikė ugdymo karjerai koordinatorė Daiva Pašvenskaitė
2016-05-25
 
     Š.m. balandžio 20 d. dešimtos klasės mokiniai vyko į VšĮ „Elektrėnų profesinio mokymo centras“. Mokiniai kartu su Vievio, Kietaviškių ir Elektrėnų mokyklų 6-10 klasių mokiniais turėjo galimybę susipažinti su šio centro istorija, specialybėmis, dėstytojais, renovuotais pastatais. Po bendros paskaitos, kurią paįvairino trumputė viktorina su prizais, mokiniai, pasiskirstę į grupeles, dalyvavo gamybinėse pamokėlėse, kuriose išbandė savo jėgas. Vieni gamino ir kepė sausainius, kiti rungtyniavo robotų rinkimo varžytuvėse, treti surinkinėjo automobilio detales.
     Dešimtokai labai turiningai ir naudingai praleido laiką, grįžo į Žaslius turėdami apie ką pasvarstyti ir ką papasakoti.
Informaciją pateikė ugdymo karjerai koordinatorė Daiva Pašvenskaitė
2016-04-21
3416 05 01
 
 Šiemet projekto „Kam to reikia“ veikloje dalyvavo devintokai. Lapkričio 27 dieną jie susitiko su Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos prie Socialinės ir darbo ministerijos Kauno skyriaus atstovėmis, kurios papasakojo apie valstybės tarnautojo profesijos ypatumus, privalumus ir socialines garantijas, valstybės tarnautojo testą, laikomą pretenduojant užimti laisvą darbo vietą. Informavo apie nedarbingumo pašalpų gavimo tvarką ir galimybes gauti tikslią informaciją apie socialinį draudimą, sužinojo apie naujas mobiliąsias programėles. Specialistės paragino rinktis „Sodros“ darbuotojo profesiją. Mokiniai susidomėję išklausė pranešimą ir suprato valstybės tarnautojo pareigybės privalumus.
Informaciją pateikė ugdymo karjerai koordinatorė Daiva Pašvenskaitė
2015-12-03
 
 
PAMOKŲ LAIKAS
 
1. 8:00–8:45 val.
2. 8:55–9:40 val.
3. 9:50–10:35 val.
4. 11:05–11:50 val.
5. 12:10–12:55 val.
6. 13:05–13:50 val.
7. 14:00–14:45 val.
 
tamo

smism

aikos

nsa
 olw log

 

 


NAUDINGA INFORMACIJA 
Žaslių pagrindinę mokyklą kuruojančio policijos pareigūno kontaktai:
Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Ulanavičius,
tel. nr. (8 346) 67 826, mob. 8 670 30 116, 
el. paštas egidijus.ulanavicius@policija.lt.
 
 
  
 
 

Dabar naršo

Dabar svetainėje 35 svečiai ir narių nėra